top of page

SKADER I SKULDERSENER

rotator cuff ruptur

skader i skuldersener

Rundt skulderleddet finnes det fire muskler som kommer fra skulderbladet og danner en senemansjett som fester seg på overamen. Disse fire musklene styrer bevegelsen i skulderleddet og er utsatt for skader ved fall eller kraftig drag i armen. Med alderen er det ikke uvanlig at senene blir svakere, og rift i senen kan derfor forekomme uten skade.

flexing in the mirror_edited.jpg
Skuldersmerter.png

SYMPTOMER

  • Smerter i skulderen og overarmen 

  • Kraft- og funksjonssvikt

ÅRSAKER

  • Slitasje av senevevet over tid 

  • Langvarig overbelastning av tunge løft

  • Fall eller ulykke 

BEHANDLING AV SKADER I SKULDERSENER

Vår dyktige fysioterapeut har spesial kompetanse innen behandling av skader i skuldersener (cuffruptur). Han vil skreddersy et individuelt tilpasset program med øvelser som vil hjelpe med å redusere smerter og øke bevegelighet i skulderen din.

SKULDER FYSIOTERAPI.png

Fysioterapi

Skulder kikkhull.png

Operasjonen utføres i narkose med kikkhullsteknikk. Målet er å feste den skadede senen fast til overarmsbeinet i skulderen igjen. Kirurgen setter suturanker i overarmen, og tråder som kommer fra ankeret festes i senen og trekker senen ned til beinet slik at den gror fast i benet.

 

Operasjonen utføres i narkose av skulderspesialisten Dr. Hjortur Brynjolfsson.

KIRURGI

PASIENTOMTALER

Vil bare si at her blir du godt ivaretatt både før og under operasjon og ikke minst etterpå, noe mer dyktig innen kirurgi skal man lete lenge etter. Vil med dette anbefale Vestland Klinikken på det sterkeste.

Thomas

bottom of page