top of page

Allurion
mageballong

program

ingen kirurgi - ingen narkose - ingen endoskopi

Gå ned 10–15 % av kroppsvekten din på bare 16 uker.

Allurion-ballongen svelges i en kapsel. Når den er plassert og fylt opp med vann, skaper den en følelse av metthet for å kontrollere sulten.

De fleste konvensjonelle dietter mislykkes på grunn av konstant sultfølelse, men du trenger ikke å ty til kirurgi eller medisiner for å få resultater.

Det er trygt, ikke-permanent, anbefalt av leger "grunnet gode og vitenskapelig dokumenterte resultater", og kan hjelpe deg med å starte en gjennomsnittlig nedgang på 10-15% av kroppsvekten din på bare 16 uker sammen med et seks måneder langt livsstilsprogram med full støtte.

Allurion_Glass_358x307 (4kb)_0.jpg

Svelg kapselen

Legen sjekker med røntgenbilder at kapselen er i magesekken. 

Allurion-ballongen vil bli fylt med sterilt vann i magesekken.

watch (10kb).png

Støttet vekttap

Appetitten din vil begynne å tilpasse seg, og det seks måneder langt programmet med medisinsk og ernæringsmessig støtte vil gi deg den hjelpen du trenger fremover.

Allurion_ Capsule _724x313 (5kb).jpg

Gjennomsnitt vektnedgang 10–15% av kroppsvekten din

Etter 16 uker vil ballongen passere naturlig gjennom tarmen, etter å ha gitt deg en kickstart på vekttapsreisen din

ALU_Icon_WeightLossResults_edited.png
Langvarige resultater

95 % av vekttapet med kan opprettholdes etter 12 måneder

ALU_Icon_NoSurgery_edited.png
15 min prosedyre

Revolusjonerende teknikk: Vektreduksjon uten kirurgi, endoskopi eller bedøvelse.

ALU_Icon_Doctor_edited.png
Full støtte

Tett kontakt med lege og ernæringsfysiolog gjennom appen.

Se en av våre pasienter
I 2023 ble det utført over 60 Allurion mageballong-prosedyrer på Vestland klinikken

Suksesshistorie

Les Niklas Baarli sin historie i Dagbladet

«Farmen»-programlederen røper kraftig vektnedgang ved hjelp av en slankeballong

Screenshot 2023-10-04 at 13.59.54.png

Støtte fra legen din

Legen din vil være med deg fra første steg på vekttapsreisen med Allurion fra den første klinikkonsultasjonen, til å forberede deg på plassering, til å støtte dine prestasjoner når du gjennomgår programmet.

Støtte fra ernæringsfysiologen din

Ernæringsfysiologen din vil hjelpe deg med å revurdere forholdet ditt til mat; de vil holde deg sterk og sunn, og veilede deg til sunne, bærekraftige kostholdsvalg. Du kan benytte deg av coachingen deres i seks måneder - godt etter at ballongen har passert.

Støtte fra enhetene dine
 

For å hjelpe deg med vekttapet, får du en Allurion Connected Scale, Allurion Health Tracker og Allurion App samme dag som ballongen blir satt inn. Du kan bruke disse til å sjekke inn med helseteamet ditt, motta støtte og veiledning, og ansvarliggjøre deg overfor dine egne vekttapsprestasjoner.

Er jeg kvalifisert?

Vi tilbyr Allurion-programmet til kandidater som oppfyller følgende kriterier:

 • Alder 20-65

 • BMI på 27 eller høyere

 • Har prøvd slanking med liten suksess

 • Drikker ikke for mye alkohol

 • Du er ikke gravid for øyeblikket

 • Ikke operert i magen tidligere

 • Ikke under behandling for kreft

 • Klar til å ta sjansen og motivert

se video av prosedyren

NYHET!
Vi er den mest erfarne klinikken i Norge som tilbyr overvektsbehandling med Allurion mageballong  program

VÅRKAMPANJE

Klinikken dekker reiseutgifter til Bergen opptil kr. 3.000
(Vanlig pris kr. 42.000)
Pris etter dekning av reiseutgifter: kr. 39.0
00
"Pasienter fra Vestlandet får den samme prisreduksjon"

Inneholder følgende:

 • Innsetting av Allurion mageballong som varer i opptil 16 uker

 • Samtale med ernæringsfysiolog før prosedyren

 • Vekt og sporingsklokke med tilgang til Allurion appen

 • Kontinuerlig oppfølging av lege og ernæringsfysiolog gjennom appen, video og telefon

Konsultasjon hos en legespesialist: .............gratis
Konsultasjon hos en ernæringsfysiolog: ......gratis

The Allurion Gastric Balloon is a safe, effective and non-invasive treatment for those with a BMI between 27-40.

STEP BY STEP

01

Innledende konsultasjon med godkjent lege

Prosessen starter med en innledende konsultasjon med Dr. Arman Tadayoun, spesialist i gastrokirurgi, som vil forklare prosessen og sørge for at du føler deg trygg og komfortabel. Dere vil diskutere vekttapsmålene dine og helsehistorikken din og hvor mye du er motivert for å sikre at Allurion Ballong er riktig for deg.

Dersom du egner deg for prosedyren, vil du bli satt opp til en samtale med en ernæringsfysiolog og du får med deg en vekt og klokke som vil spore vekten og aktiviteten din med en kobling til en app for å få kontinuerlig oppfølging av legen din og ernæringsfysiologen.

02

Ballongen plasseres i magen i løpet av mindre enn 20 minutter

​​​​​​Svelg en liten kapsel som inneholder den deflaterte ballongen. Den er festet til et veldig tynt kateter som legen vil bruke til å blåse opp ballongen med vann når den er plassert i magen. Røntgen brukes til å sikre at ballongen er i riktig posisjon og fylt riktig, før kateteret fjernes forsiktig. Det er virkelig så enkelt!

03

Appetitten din tilpasser seg

​​​​​​Ballongen tar opp plass i magen og gir mindre plass til mat. Du føler deg mindre sulten ettersom cravings reduseres, noe som hjelper deg med å spise mindre og gå ned i vekt. Du vil også motta en Allurion Connected Scale, Allurion Health Tracker og Allurion Mobile App for å overvåke prestasjonene dine og dele suksessen din med omsorgsteamet ditt.

04

Du tilbakestiller forholdet ditt til mat

Du vil bli støttet av et dedikert helseteam som hjelper deg med å endre spiseatferd og gå ned i vekt på varig basis.

05

Du oppnår langvarige vekttapsmål

Etter omtrent 16 uker tømmes ballongen naturlig og den passerer gjennom fordøyelsessystemet*. Supportteamet ditt er fortsatt tilgjengelig for å hjelpe deg med å opprettholde ditt nye forhold til mat og holde vekten. Allurion-programmet har vist at opptil 95% av gjennomsnittlig vekttap kan opprettholdes ett år etter at ballongen kommer ut av kroppen.³

bestill time hos vår spesialist 

Arman-31.jpg

Spesialist i gastrokirurgi

mage- og tarmkirurg

72EA1F6D-7A1C-4930-95B0-38784906A311.png

en godkjent og vitenskapelig påvist teknikk

Det er flere svelgbare mageballonger, men denne typen "Allurion" ser ut til å gi færre bivirkninger enn tidligere typer ballonger.

The Allurion intragastric balloon, den eneste ballong som kan svelges ned til magesekken som en kapsel og uten behov for kirurgi, narkose eller gastroskopi/endoskopi har vist seg effektiv til å oppnå vekttap og bedret metabolsk profil.

Det er påvist færre bivirkninger sammenlignet med andre mageballonger. Det viser en metaanalyse publisert i Journal of Clinical Gastroenterology.

 • Hva er Allurion-programmet?
  Et 6 måneders vekttapsprogram bygget opp rundt Allurion-ballongen, som er et banebrytende verktøy for vekttap.
 • Hvor mye kan du gå ned med Allurion-programmet?
  Etter omtrent 16 uker med Allurion-programmet,** går pasientene i gjennomsnitt ned mellom 10 og 15 % av sin totale kroppsvekt.
 • Hva er Allurion-ballongen?
  Allurion-ballongen er en myk ballong som plasseres i magen din. Det er den første mageballongen som ikke krever kirurgi, endoskopi eller anestesi for plassering eller fjerning.* Ballongen plasseres under en kort 15-minutters poliklinisk konsultasjon. Etter omtrent 16 uker, tømmes den og kommer ut på naturlig måte.
 • Hvordan fungerer Allurion-ballongen?
  Ballongen tar opp plass i magen din og setter i gang vekttap ved å øke metthetsfølelsen, forsinke tømming fra magesekken og redusere matmengden som spises ved hvert måltid.
 • Hva skjer på plasseringsdagen?
  Pasienten svelger en kapsel som inneholder den uoppblåste ballongen samt et tynt rør. Når det er bekreftet at ballongen er på plass i magen ved hjelp av røntgen, fylles ballongen gjennom kateteret med 550 ml vann. Et nytt røntgenbilde brukes til å kontrollere at ballongen er fylt i magen. Plasseringen gjennomføres under en kort poliklinisk prosedyre på 15 minutter.
 • Er den enkel å svelge?
  Nesten 100 % av pasientene klarer å svelge Allurion-ballongen. Hvis du har problemer med å svelge kapselen på egen hånd, kan legen hjelpe deg ved forsiktig å gjøre kateteret stivere med en tynn vaier.
 • Hva er de mulige bivirkningene etter plassering av ballongen?
  Noen opplever kvalme, magekramper og i blant oppkast etter at ballongen er plassert. I de fleste tilfeller er disse symptomene godt kontrollert med de vanlig foreskrevne legemidlene.
 • Hvor lang tid tar det å komme tilbake til normale aktiviteter etter plassering?
  Etter godkjenning fra legen går de fleste tilbake til normal aktivitet innen en dag eller to, men noen kan oppleve bivirkninger i lengre tid. Det kan være en lurt å ta noen dager fri etterpå, bare for sikkerhets skyld, eller å få ballongen satt inn på en fredag, slik at du har fri i helgen.
 • Hvilke begrensninger er det på kostholdet?
  Det finnes noen spesifikke kostholdsanbefalinger før plassering og for den første uken etter plassering, mens du venner deg til ballongen. Ukene etter plasseringen er et godt tidspunkt for å begynne å gjøre endringer i måten du spiser på. Du trenger ikke gjøre store endringer på én gang for å spise sunnere. Det er best å sette deg små mål og endre vanene gradvis.
 • Hvordan fjernes ballongen?
  Etter ca. 16 uker inne i magen din, vil en tidsaktivert tømmeventil åpnes, slik at ballongen tømmes og føres ut gjennom tarmen på naturlig måte uten behov for en fjerningsprosedyre.
 • Hva skjer etter at ballongen har kommet ut?
  Etter at Allurion-ballongen er borte, fortsetter Allurion-programmet og den tilhørende støtten fra helseteamet i én måned. Når Alurion-programmet er fullført, skal du fortsette med de sunne livsstilsvanene dine. En klinisk studie viste at 95 % av gjennomsnittlig vekttap med Allurion-ballongen ble opprettholdt ved oppfølging etter 1 år.
 • Kan jeg trene med ballongen og vil jeg merke at den er der?
  Noen pasienter merker ballongen i begynnelsen, men vanligvis blir de vant til ballongen og glemmer ofte at den er der.
 • How do I add a new question & answer?
  To add a new FAQ follow these steps: 1. Click “Manage FAQs” button 2. From your site’s dashboard you can add, edit and manage all your questions and answers 3. Each question and answer should be added to a category 4. Save and publish.
 • Can I insert an image, video, or gif in my FAQ?
  Yes. To add media follow these steps: 1. Enter the app’s Settings 2. Click on the “Manage FAQs” button 3. Select the question you would like to add media to 4. When editing your answer click on the camera, video, or GIF icon 5. Add media from your library.
 • How do I edit or remove the “FAQ” title?
  You can edit the title from the Settings tab in the app. If you don’t want to display the title, simply disable the Title under “Info to Display”.

REFERANSER

 1. Ramai D, Singh J, Mohan BP, et al. Influence of the Elipse Intragastric Balloon on Obesity and Metabolic Profile: A Systematic Review and Meta-Analysis. J Clin Gastroenterol. 2021;55(10):836-841. doi:10.1097/MCG.0000000000001484 DOI

 2. Ponce J, Woodman G, Swain J, et al. The REDUCE pivotal trial: a prospective, randomized controlled pivotal trial of a dual intragastric balloon for the treatment of obesity. Surg Obes Relat Dis. 2015;11(4):874-881. doi:10.1016/j.soard.2014.12.006 DOI

 3. Kumar N, Bazerbachi F, Rustagi T, et al. The Influence of the Orbera Intragastric Balloon Filling Volumes on Weight Loss, Tolerability, and Adverse Events: a Systematic Review and Meta-Analysis. Obes Surg. 2017;27(9):2272-2278. doi:10.1007/s11695-017-2636-3 DOI

Ting å tenke på

 1. Publiserte data har vist at 99,9% av mennesker lykkes med å svelge Allurion Balloon. Hvis du har problemer med å svelge kapslen på egenhånd, kan helsepersonell hjelpe deg ved å forsiktig gjøre kateteret stivere med en tynn ledning.

 2. Etter ballongplassering opplever noen mennesker kvalme, magekramper og sporadisk oppkast. I de fleste tilfeller er disse symptomene godt kontrollert med vanlige foreskrevne medisiner.

 3. Etter godkjenning fra helsepersonell går de fleste tilbake til normal aktivitet innen en dag eller to, men et lite antall mennesker kan oppleve symptomer litt lenger.

 4. Etter omtrent 16 uker tømmes ballongen og passerer komfortabelt gjennom fordøyelsessystemet.

Hva er risikoen av allurion mageballong?

 • Risikoen for komplikasjoner ved innsetting av Allurion (svelgbar) mageballong er svært lav.

 • Kvalme, oppkast og magesmerter er mulige bivirkninger i den tidlige perioden (første 3-4 dager) etter ballonginnsetting og er sjeldne.

 • Pasienten tåler ikke ballongen på grunn av disse bivirkningene (sannsynligheten er rundt 1-2 %) 

 • I et slikt tilfelle kan ballongen fjernes ved endoskopi.

 • Ballongen kan sprekke eller tømmer seg tidlig før 16 uker. Den vil passere tarmen på en vanlig måte.

Hva er livsstil?

Fra Norske Store Leksikon

Livsstil er summen av enkeltpersoners levevaner og atferd. Betegnelsen brukes om måten en person lever på, først og fremst om de aktiviteter man selv har råderett over, og som avspeiler egne valg. Livsstil er knyttet til mer eller mindre bevisste personlige preferanser, men påvirkes i høy grad av omgivelsene.

Som forsknings- og fagfelt er livsstil av særlig interesse innenfor sosiologipsykologi og medisin. Også innen markedsføring og produktutvikling i næringslivet har livsstil og livsstilsendringer stor betydning.

Blant de viktigste elementene som inngår i livsstilsbegrepet er:

Begrepet livsstil ble introdusert i 1970-årene som uttrykk for en økende oppmerksomhet om sammenhengen mellom levevaner og helse. Endringer i livsstil kan både være helsefremmende og ha behandlende effekt på flere sykdommer.

Jeg ønsker å bli kontaktet for å avtale en uforpliktende konsultasjon for å få informasjon direkte fra legen om Allurion mageballong overvektsbehandling. 

Har du spørsmål? Ring oss på tlf. 48 10 20 00

Takk for din henvendelse, vi kontakter deg per telefon innen 1-2 virkedager.

ALLURION KONTAKT
bottom of page