top of page

åreknutespesialisten

Bergen Venesenter logo stor.png
Åreknutespesialisten

VURDERING OG BEHANDLING HOS ÅREKNUTESPESIALIST

Våre åreknutespesialister flytter sin veletablerte klinikk (Bergen Venesnter) til Vestland Klinikken.

De kan vise til over 10-års erfaring innen behandling og operasjon av åreknuter. Du skal føle deg trygg hos våre spesialister før behandling. Derfor inviterer vi deg alltid til en uforpliktende vurdering hvor vi ser på dine utfordringer sammen.

hva er åreknuter? 

Åreknuter er vener som har svulmet opp fordi blodet ikke strømmer som normalt gjennom dem. Det er en vanlig tilstand som oppstår i de fleste tilfeller på leggen eller låret. Tilstanden
er vanligere for kvinner enn menn, og forverres over tid.

 

Selv om åreknuter ikke er farlig, kan det gi smerter og ubehag for noen.

åreknuter.png
åreknuter_edited.jpg

SYMPTOMER

  • Blå hevelser på leggen eller låret. De kan stå ut fra huden, og ser og kjennes klumpete ut

  • Smerte og kløe i bena

  • Åreknutene forstørres når du står oppreist lenge eller i varmt vær

FOREBYGGING 

  • Mosjonere regelmessig

  • Holde beina høyt når du er i ro

  • Unngå stor vektøkning under graviditet

  • Unngå å stå eller sitte i lange perioder

VÅRE ÅREKNUTEBEHANDLINGER

ÅREKNUTEBEHANDLING MED RADIOFREKVENS (RF)

I de fleste tilfeller behandler vi åreknuter med radiofrekvens (RF). Dette er en smertefri behandling hvor åreknuten tettes igjen ved et tynt kateter som føres inn i åren og tilfører radiobølger på blodåren som skal behandles. Resultatet er at blodåren brennes innvendig slik at den tetter seg, og åreknuten forsvinner. 

 

Behandlingen varer i ca. 30 minutter og utføres med lokal bedøvelse. Prosedyren er skånsom og effektiv. 

 

For at det skal være minst mulig blod i blodåren etter behandlingen, anbefales det å bruke en tykk støttestrømpe i 1 uke. Støttestrømpene reduserer både åreirritasjon,
pigmentdannelse og bedrer hudens blodgjennomstrømning.

Radiofrekvens (RF)

ÅREKNUTEBEHANDLING MED LASER ELLER MEDISINSK LIM

Åreknutebehandling med medisinsk lim er den mest skånsomme metoden for å lukke åreknuter og de blodårene som forsyner åreknutene. Åreknuten tettes igjen ved et tynt kateter som føres inn og tilfører lim i åren som skal behandles. Limet gjør at blodåren slår seg sammen. Åreknutespesialisten vil samtidig legge et trykk over området som skal behandles.

 

I noen tilfeller kan det forekomme blå/gul eller rød misfarging av huden der behandlingen er utført. Dersom disse bivirkningene ikke bedres med tiden, er det i noen tilfeller aktuelt å fjerne levret blod som utføres med et lite innstikk i huden.

ÅREKNUTEBEHANDLING MED SKLEROTERAPI

Skleroterapi er en velegnet metode for fjerning av spindelkar og mindre blodkar som sprenger seg ut i huden. Behandlingen foregår ved at lokalirriterende stoff sprøytes inn i åren. Stoffet gjør at blodet levrer seg i åren, og blodåreveggen slå seg sammen. Over tid vil den sammenslåtte åren omdanne seg til en liten arrstreng under huden.

Åreknutebehandling med heklenålsfjerning.jpg

ÅREKNUTEBEHANDLING MED HEKLENÅLSFJERNING

Heklenålsfjerning er nødvendig for store synlige åreknuter. Denne behandlingen utføres ofte sammen med varme- eller limbehandling. Heklenålsfjerning utføres ved å stikke et hull i
huden med en nål. Deretter brukes et instrument som ligner en heklenål for å trekke ut litt av åreknuten. Dette gjøres for å stoppe blod som går gjennom åren.

 

Etter behandlingen anbefales det å bruke en tykk støttestrømpe i 1 uke.

Laser eller medisinsk lim
Skleroterapi
Heklenålsfjerning
Sprengte blodkar

SPRENGTE BLODKAR 

Sprengte blodkar er tydelige røde eller blå årenett i det ytterste laget i huden. Årsaker til sprengte blodkar kan være graviditet, arvelighet, soleksponering, hormonbehandlinger og
overvekt.

 

Vi behandler sprengte blodkar med skum-sklerosering, der åreknuten tettes igjen ved hjelp av et blodåre-irriterende stoff som sprøytes inn i åren. Stoffet gjør at blodåreveggen tetter seg sammen. Denne prosessen kan ta fra noen uker til noen måneder.

PASIENTOMTALER

Vil bare si at her blir du godt ivaretatt både før og under operasjon og ikke minst etterpå, noe mer dyktig innen kirurgi skal man lete lenge etter. Vil med dette anbefale Vestland Klinikken på det sterkeste.

Thomas

bottom of page