top of page
FAS klinikk-28.jpg

TENNISALBUE

LATERAL EPIKONDYLITT

HVA ER TENNISALBUE?

Tennisalbue, også kalt lateral epikondylitt, er en smertefull belastningsskade som forårsaker smerter på utsiden av albuen. Tennisalbue er et velkjent problem blant tennisspillere, men forekommer også hos mennesker som ikke driver med denne idretten.

SYMPTOMER

  • Skarp smerte på utsiden av albuen

  • Nummen og stiv i muskulaturen

  • Albuen er øm rundt senefestet

  • Svakt håndgrep


ÅRSAKER

  • Langvarig overbelastning av musklene festet til albuen

  • Alder (vanligst mellom 30 og 50 år)

  • Enkelte aktiviteter, som for eks. tennis.


BEHANDLING AV TENNISALBUE

FYSIOTERAPI

Behandling med fysioterapi handler om å reparere det skadde muskelvevet og lindre smerter. Videre vil vår dyktige fysioterapeut fokusere på å forbedre bevegeligheten i albuen.

INJEKSJONER

Dersom behandling med fysioterapeut ikke er tilstrekkelig, er det aktuelt med kortisoninjeksjon eller PRP-behandling.

Kortisoninjeksjonen blir sprøytet direkte i det smertefulle området rundt albuen. Injeksjonen vil gi en kortsiktig lindring. Vi anbefaler maksimalt 3 injeksjoner i samme område, med minst 6 måneders mellomrom mellom hver injeksjon.

PRP-injeksjon inneholder konsentrerte blodplater som kroppen din bruker til å reparere det skadete vevet. Blodplatene har en betennelsesdempende og stimulerende effekt på tennisalbue.

KIRURGI

Kirurgi er aktuelt dersom symptomene ikke har blitt bedre etter 6-12 måneder med fysioterapi eller injeksjonsbehandling. Operasjonen handler om å fjerne skadet vev gjennom små snitt (kikkhullsteknikk). Dette vil fjerne betennelse og smertene på utsiden av albuen.

Etter operasjonen er det viktig med rehabilitering. Vår erfarne fysioterapeut har spesial kompetanse innen rehabilitering av tennisalbue. Vi tilbyr et skreddersydd rehabiliteringsprogram som er utarbeidet av vår albuekirurg, Dr. Hjortur Brynjolfsson og fysioterapeut Robert Dyvik.

SPØRSMÅL OG SVAR OM TENNISALBUE