top of page
ARI BERTZ_edited.jpg

Ari Bertz

Spesialist i ortopedisk kirurgi 

Ari Bertz er den første privatpraktiserende kirurg som tilbyr den moderne og avanserte kikkehullsteknikken i fotkirurgi som heter ProStep. Dette er en teknikk som ikke krever store snitt og som gir raskere rehabilitering. Det er ingen behov for bruk av gips eller krykker etter slike inngrep.

 

Ari Bertz er legespesialist i ortopedisk kirurgi, han har spesial og lang ekspertise i fot-, legg- og ankelkirurgi.

Han startet karrière i Norge i år 2000. Medisinsk utdanning fra Irak i 1994. Han har jobbet som lege i Irak og Jordan før han flyttet sammen med familien til Bergen i 1999.

 

Han har godkjent spesialitets utdanning i Norge etter å ha tatt de nødvendige kurs og eksamener i Universitetet i Oslo. Han tok turnustjeneste ved Haukeland Universitetssykehus og distriktstjeneste på Tysnes. 

Spesialistutdanningen i ortopedisk kirurgi i Norge startet i 2004 på ortopedisk avdeling på Haukeland Universitetssykehus, hvor han aktivt drev med forskning på den tiden.

I 2006 startet han på Kysthospitalet i Hagevik som en del av spesialiseringsprogrammet. Her jobbet han spesielt med hofteprotesekirurgi, og publiserte en artikkel i 2012 om digital planlegging for hofteproteseoperasjon. Han driver også aktivt med forskning på beinhinnebetennelse og kronisk losje/kompartmentsyndrom. 


I 2008 fikk Dr. Bertz ansvaret for utvikling av fot- og ankelkirurgi ved Kysthospitalet i Hagevik, og han har bidratt til innføringen av nye kirurgiske teknikker og utviklingen av avansert fot- og ankelkirurgi.

Siden 2008 har Dr. Bertz jobbet eksklusivt med legg-, ankel- og fotkirurgi hvor han har fått en lang erfaring og utviklet nye teknikker som reduserer rehabiliteringstid og øker tilfredshet etter kirurgi. 

Han har utviklet erfaring i behandling av artrose og idrettsskader med injeksjoner.

Han har vært på flere opphold i Europa og USA for videre utdanning innen fot- og ankelkirurgi inkludert «fellowship» program hos Dr. Mark Davies på London Foot & Ankle Surgery Centre.

Han har vært etterspurt av flere eliteserieklubber innen fotball og håndball for å få ekspert uttalelse og behandling av komplekse sportsskader. 

I 2009 etablerte han Ortoklinikken i Bergen, en privat klinikk som driver med utredning og behandling av pasienter med ortopediske problemstillinger. Ortoklinikken hadde avdeling i Bergen og Kristiansand.

Siden 2012 har han jobbet på Volvat Medisinske Senter i Bergen på Lagunen og Ulriksdal. Han har siden levert profesjonell behandling for alle pasienter med legg-, ankel, og fotplager.

Han har alltid drømt om å samle behandlere som har høy kompetanse i behandling av legg-, ankel- og fotproblematikk under samme tak for å kunne tilby sine pasienter den mest moderne, og best vitenskapelig dokumenterte behandlingen. Denne drømmen ble en realitet i oktober 2019 da han etablerte Fot og Ankel Spesialisten.

Norges første klinikk som tilbyr alt innen utredning og behandling av problemstillinger i legg, ankel og fot. Klinikken ble en stor suksess med levering av det beste som finnes internasjonalt innen fot- og ankelkirurgi. Det dukket opp et stort behov for etablering av lignende klinikker for å dekke flere kroppsdeler. Det førte til etablering av Vestland Klinikken i Bergen som skal samle alle spesialitetene under ett paraply.  

 

2021 ble Fot og Ankel Spesialisten en del av Vestland Klinikken, Norges nyeste klinikk med toppmoderne utstyr, to moderne operasjonsstuer og interiør-designet oppvåkning.

Familie:

Dr. Bertz har 3 barn og har samboer, bor i Bergen.

Hobby:

I fritiden driver han aktivt med kampsport trening (Kyokushin) og med kunst med fokus på portrett og figurmaling og tegning.  Se: www.aribertzfineart.com

Vestland-Klinikken-97-scaled.jpg

Utgitte forskningsartikler

Large variation in use of patient-reported outcome measures: A survey of 188 foot and ankle surgeons. 

Homocysteine levels, haemostatic risk factors and patency rates after endovascular treatment of the common iliac arteries.

Medlemsskap

  • Den Norske Legeforening

  • Norsk Ortopedisk Forening

  • Norsk Fot- og Ankel Kirurgisk Forening

  • The European Foot and Ankle Society (EFAS).

  • MIFAS (Minimal Invasive Foot & Ankle Surgery Society)

Vestlandklinikken portrett-208.jpg

Jeg var utsatt for et alvorlig trafikkuhell i september 1999, og ble operert på Haukeland for tosidig ankelfraktur, og store skader i ansiktet.

Anklene mine ble fiksert med stål og skruer på begge sider. Allerede våren 2000 opplevde jeg økende smerter i begge ben, men spesielt høyre.
Etter noen år fikk jeg konstante senebetennelser og var mye plaget av kramper i leggene. En tid var dette så ille at jeg var nødt til å benytte smertestillende for å kunne fungere i hverdagen.

Jeg fikk time av det offentlige på Hagavik Kysthospital, og tok nye bilder. Det sto da klart for kirurgen på Hagavik at det ikke var noe det offentlige kunne tilby meg av hjelp.
Min arbeidsgiver tipset meg om min helseforsikring gjennom dem, og jeg fikk en time hos Ari Bertz.
Han var kjempehyggelig, men realistisk og skisserte sin plan for inngrepet på en flott måte. Allerede to uker senere var jeg operert, og tilbrakte nesten tre måneder med gips på etter en ny måte å avstive ankelleddet på. 

Det fantastiske var at jeg bare to uker etter operasjonen var i stand til å slutte med smertestillende preparater, og ved avgipsing oppdaget at jeg hadde en fullstendig smertefri ankel.
Ingen kramper i leggene, ingen gjentagende senebetennelser, og jeg sover mye roligere og bedre på natten.
Etter over tyve år med smerter og funksjonssenkelse i ankelen kan jeg nå trene, gå turer, og til og med løpe forsiktig, og hoppe på trampoline. Er tilbake i 100% jobb som operatør offshore.

Jeg kan virkelig ikke takke Ari Bertz nok for det han har gjort for min livskvalitet!

Mvh / Brgds

Thomas Rosenberg

27.07.22

bottom of page