top of page
FAS klinikk-28.jpg

SKADER I SKULDERSENER

ROTATOR CUFF RUPTUR

SKADER I SKULDERSENER

Rundt skulderleddet finnes det fire muskler som kommer fra skulderbladet og danner en senemansjett som fester seg på overamen. Disse fire musklene styrer bevegelsen i skulderleddet og er utsatt for skader ved fall eller kraftig drag i armen. Med alderen er det ikke uvanlig at senene blir svakere, og rift i senen kan derfor forekomme uten skade.

SYMPTOMER

  • Smerter i skulderen og overarmen

  • Kraft- og funksjonssvikt

ÅRSAKER

  • Slitasje av senevevet over tid

  • Langvarig overbelastning av tunge løft

  • Fall eller ulykke

BEHANDLING AV SKADER I SKULDERSENER

FYSIOTERAPI

Vår dyktige fysioterapeut har spesial kompetanse innen behandling av skader i skuldersener (cuffruptur). Han vil skreddersy et individuelt tilpasset program med øvelser som vil hjelpe med å redusere smerter og øke bevegelighet i skulderen din.

KIRURGI

Operasjonen utføres i narkose med kikkhullsteknikk. Målet er å feste den skadede senen fast til overarmsbeinet i skulderen igjen. Kirurgen setter suturanker i overarmen, og tråder som kommer fra ankeret festes i senen og trekker senen ned til beinet slik at den gror fast i benet. ​ Operasjonen utføres i narkose av skulderspesialisten Dr. Hjortur Brynjolfsson.

injeksjonsbehandling av skulderartrose:

Vi tilbyr 2 typer injeksjonsbehandling mot skulderartrose:

  1. P-R-P (Blodplaterikt plasma) behandling: Vi har god erfaring med P-R-P behandling for artrose. Dersom du har mild til moderat artrose, får man god effekt og smertelindring med P-R-P behandling. Uttalt artrose er det bedre resultater med fysioterapi eller kirurgi. Forventet effekt av PRP er 4-8 uker etter injeksjon.

  2. Hyaluronsyre injeksjon: Hyaluronsyre er et naturlig smøremiddel i menneskekroppen. Injeksjonen hjelper med å forbedre leddfunksjonen og øke støtdempingen i leddene.

SPØRSMÅL OG SVAR OM SKADER I SKULDERSENER