top of page

Er PRP (Blodplate-Rikt Plasma) Behandling Godt Vitenskapelig Dokumentert?


Det har vært en lang diskusjon om PRP behandling er godt vitenskapelig dokumentert eller kun under utprøving.

Det er dessverre flere sykehus og allmennleger som advarer pasienter mot denne behandlingen "siden den ikke er vitenskapelig dokumentert".

Det er kommet nå flere vitenskapelige artikler som bekrefter effekten av denne behandlingen på artrose, spesielt kneartrose.


ESSKA European Society of Sports Traumatology har i 2022 godkjent og kommet med en anbefaling på PRP behandling for slitasjegikt i kne. Les mer om vitenskapelig dokumentasjon og behandling her.


Det er fortsatt svak dokumentasjon på bruk av PRP ved idrettsskader. Forskningen har ikke vist store forskjeller mellom PRP behandling og andre behandlinger.


PRP bør ikke brukes uten en grundig utredning og vurdering hos en legespesialist som har god kompetanse og faglig bakgrunn på bruk av "ortobiologisk behandling" som PRP- og Stamcellebehandling.

Dessverre er overbruk av PRP injeksjoner av uerfarne helsepersonell har ført til svekket resultat og førte til mistillit blant de som kan være gode kandidater for behandlingen.


En lege som utfører en PRP injeksjon i kne
PRP injeksjon i kne

På Vestland Klinikken velger vi nøye kandidater for PRP behandling. Det gjøres gjennom en grundig utredning, klinisk undersøkelse og total vurdering av pasientens tilstand av våre spesialister.

Vi har plikt å informere om forventet resultat og om behandlingen er dokumentert eller ikke.

Det er ikke garanti på behandlingen, men riktig valg av kandidater har ført til at vi har opplevd gode resultater hos oss.117 views0 comments

Comments


bottom of page