top of page
FAS klinikk-28.jpg

Trokanter Bursitt (Slimposebetennelse)

skulder impingement

Smerter under skuldertaket (benet over skulderleddet) er den vanligste problemstillingen i skulderen. En rekke årsaker kan gi ganske like plager som tidligere var kalt impingement, eller inneklemming på norsk.

SYMPTOMER

  • Smerter når du løfter skulderen over skulderhøyde

  • Vondt å ligge på skulderen om natten


ÅRSAKER

  • Feil bevegelse av skulderbladet over lang tid

  • Kalk i skulderledd sener

  • Inflammasjon/betennelse i slimposen over skuldersenen

  • Skade på skuldersener

  • Påleiring av bein under skuldertaket som gnisser mot senene 

BEHANDLING AV SKULDER impingement

Fysioterapi

Fysioterapi er aktuelt for å opprettholde bevegelse og styrke i skulderen, og for å unngå ytterligere smerter. Vår fysioterapeut har spesialkompetanse innen behandling av skulderinneklemming. Han vil skreddersy et individuelt tilpasset program med øvelser vi anbefaler deg å utføre hver dag. 

injeksjoner

Vi bruker kortisoninjeksjoner for å redusere smertene og øke bevegeligheten i skulderen din. Effekten av kortisoninjeksjonen varer opp til 4 måneder. Vi anbefaler kun injeksjoner dersom øvelsene alene ikke hjelper. 

kirurgi

Operasjon på skulder impingement er aktuelt dersom behandling med fysioterapi og injeksjoner ikke er tilstrekkelig. I enkelte tilfeller er operasjon som første behandling før pasienten begynner med fysioterapibehandling. 

Operasjonen utføres i narkose med kikkhullsteknikk, vanligvis 3 små hull. Andre problemer i skulderen din kan også repareres samtidig, inkludert betennelse i biceps-senen og skader i rotatormansjetten. 

 

Operasjonen utføres av vår erfarne skulderkirurg, Dr. Hjortur Brynjolfsson

PASIENTOMTALER

Thomas

Vil bare si at her blir du godt ivaretatt både før og under operasjon og ikke minst etterpå, noe mer dyktig innen kirurgi skal man lete lenge etter. Vil med dette anbefale Vestland Klinikken på det sterkeste.

bottom of page