top of page
Dr. Frode Vindenes

Dr. Frode Vindenes

Spesialist i ortopedisk kirurgi

Frode Vindenes er spesialist i ortopedisk kirurgi og har ekstensiv erfaring i hofte og knekirurgi, traumatologi og håndkirurgi.


Han begynte sitt medisinstudie i 1997 i Pecs, Ungarn før han startet på NTNU sitt utlandsprogram i Newcastle, Australia i 1998. I 2003 var han ferdig med studiet og han begynte å jobbe som lege.


Etter Turnus i Sydney i 2003 var han godkjent som lege i Australia og han begynte å jobbe innen akuttmedisin og ortopedi i Port Macquarie, NSW Australia. I 2004 dro han hjem til Norge for å ta nødvendige kurs for å få godkjenning som lege i Norge også. Etter turnus ved Sentralsjukehuset i Stavanger og distriktsturnus i Sand i Ryfylket var han godkjent som lege i Norge også. I 2006 dro han tilbake til Australia for videre utdanning i kirurgi og ortopedi.


I løpet av 2006 - 2010 jobbet han som LIS lege innenfor ortopedi ved Gold Coast Hospital, Queensland, Australia og Royal Brisbane and Women Hospital (RBWH), Queensland Australia. I denne perioden jobbet han mest med ortopedisk traume og håndkirurgi. Han dro hjem igjen til Norge for å fullføre spesialiseringen innenfor ortopedi i 2010.


I løpet av 2014 hadde han fullført spesialiseringen innen for ortopedisk kirurgi etter å ha jobbet på Haukeland universitets sykehus, Kysthospitalet i Hagavik og Haraldsplass diakonale sykehus i utdanningsperioden. Siden 2011 har han jobbet med protesekirurgi i hofter og knær og han ble ansatt ved seksjon for hofte og kne proteser ved Haraldsplass diakonale sykehus som overlege i 2014 da han oppnådde sin spesialitet.


Frode Vindenes har hatt flere interesseområder innenfor ortopedien. Deriblant. Ortopediske infeksjoner, aksekorreksjoner i underektremitetene, Protesekirurgi, Håndkirurgi og traumatologi. Håndkirurgi erfaringen har han mest fra Australia, hvor han jobbet med håndskader og håndlidelser i opp mot 6 år. Håndkirurgi er en ortopedisk spesialitet i Australia. I 2017 dro han tilbake til Brisbane/Newcastle i Australia som en «honorary fellow» i 4 mnd. Ved proteseseksjonen og seksjon for limb recontruction i Brisbane fikk han erfaring med komplekse proteserevisjoner, robotkirurgi (proteser) og komplekse rekonstruksjoner i underekstremitetene.


I Newcastle Australia jobbet han mest med Robotkirurgi(protese) og avansert traumatologi.

I 2019 fikk han tilbud om et AOA (Australian Orthopeadic Assosciation) ortopediske fellowship under Dr. Kevin Tetsworth i avansert Traumatologi/ortopediske infeksjoner. Etter 6 mnd som fellow ved RBWH, fikk han tilbud som overlege i ortopedi ved Rockhampton Base hospital med ansvar for traumtologi og protesekirurgi.


Han jobbet der i 2 år før han flyttet tilbake til Norge med familien og jobber nå som overlege ved proteseseksjonen ved Haraldsplass diakonale sykehus. Her jobber han i hovedsak med proteser og revisjonskirurgi for hofter og knær.


Som en tidligere aktiv håndballspiller og turner har idrettsskader også alltid interessert ham. Siden 2022 har han vært lege for Fana idrettslag sitt håndballag(kvinner) i eliteserien og i europaligaen.


bottom of page