top of page
GE9.png

Tarmscreening med koloskopi

Tarmkreft er en av de vanligste kreftformene i Norge, og screeningprogrammet kan bidra til å identifisere sykdommen i en tidlig fase. Tidlig oppdagelse øker sjansene for vellykket behandling og kan redusere risikoen for alvorlige komplikasjoner.

Tarmscreeningprogrammet er tilgjengelig for alle i Norge som er mellom 50 og 74 år gamle. Programmet er frivillig, og alle som er i denne aldersgruppen, oppfordres til å delta. Det er en enkel og smertefri test som kan utføres hjemme og som tar omtrent ti minutter.

Testen innebærer å ta en liten prøve av avføringen din og sende den til en laboratorium for analyse. Analysen vil sjekke om det er spor av blod i avføringen din. Blod kan være et tegn på at det er en mulighet for tarmkreft.

Hvis testen er positiv, er det nødvendig med videre undersøkelser. Dette kan omfatte en koloskopi, som er en undersøkelse av tarmen ved hjelp av et kamera som er satt inn i endetarmen.

 

En koloskopi kan hjelpe legen med å undersøke tarmen din nærmere og eventuelt fjerne eventuelle polypper eller andre uvanlige vekster som kan være kreftfremkallende.

Det er viktig å huske på at en positiv test ikke nødvendigvis betyr at du har tarmkreft. Det kan være andre årsaker til blod i avføringen, som for eksempel hemoroider eller betennelse i tarmen. Derfor vil videre undersøkelser være nødvendig for å bekrefte diagnosen.

Vi oppfordrer alle i målgruppen til å delta i tarmkreftscreeningprogrammet. Det kan redde livet ditt og sørge for at du får den rette behandlingen i tide. Husk at tidlig oppdagelse er nøkkelen til vellykket behandling av tarmkreft.

Her er en oversikt over de viktigste fordelene med å delta i tarmkreftscreeningprogrammet:

  1. Tidlig oppdagelse av tarmkreft

  2. Økt sjanse for vellykket behandling

  3. Redusert risiko for alvorlige komplikasjoner

  4. Enkel og smertefri test som kan utføres hjemme

  5. Gratis og tilgjengelig for alle mellom 50 og 74 år i Norge

Tidlig oppdagelse kan gjøre en stor forskjell og kan være med på å redde livet ditt.

Vi tilbyr høykvalitets screening-koloskopi-tjenester for pasienter som ønsker en grundig undersøkelse av mage- og tarmkanalen. Vårt erfarne team av spesialister har utført tusenvis av koloskopier, og vi er stolte av å tilby en av de beste tjenestene innenfor mage- og tarmhelse i landet.

Hva er en koloskopi?

En koloskopi er en undersøkelse av endetarmen og tykktarmen ved hjelp av et tynt, fleksibelt instrument kalt et koloskop. Under undersøkelsen kan legen oppdage eventuelle avvik eller forandringer i tarmvevet, som for eksempel polypper eller kreftsvulster.

Hvorfor er screening-koloskopi viktig?

Screening-koloskopi er viktig for å oppdage eventuelle tarmproblemer i en tidlig fase. Dette er spesielt viktig for personer med økt risiko for tarmkreft, som for eksempel personer med familiær disposisjon for sykdommen eller personer over 50 år.

Våre tjenester

Vi tilbyr en grundig og nøyaktig screening-koloskopi-tjeneste for å oppdage eventuelle avvik eller forandringer i tarmvevet. Vårt erfarne team av spesialister vil gi deg en grundig undersøkelse og vil også gi deg råd om hvordan du kan forebygge tarmproblemer.

Våre spesialister har lang erfaring innenfor mage- og tarmhelse, og vi bruker kun de nyeste og mest avanserte teknologiene for å sikre nøyaktighet og pålitelighet i våre undersøkelser.

Hvordan forberede seg til en koloskopi?

Før en koloskopi vil du bli gitt informasjon om hvordan du skal forberede deg til undersøkelsen. Dette inkluderer en diettendring og tarmtømming, for å sikre at tarmen er ren og klar for undersøkelsen. Det er viktig å følge disse instruksjonene nøye for å sikre en grundig undersøkelse.

Vi anbefaler også at du tar med en venn eller slektning til undersøkelsen, da du vil være bedøvet under prosedyren og vil trenge assistanse etterpå.

Vestland Klinikken tilbyr en av de beste screening-koloskopi-tjenestene i landet. Vårt erfarne team av spesialister vil gi deg en grundig undersøkelse og vil gi deg råd om hvordan du kan forebygge tarmproblemer. Vi bruker kun de nyeste og mest avanserte teknologiene for å sikre nøyaktighet og pålitelighet i våre undersøkelser.

 

Kontakt oss i dag for å bestille en screening-koloskopi og ta kontroll over din tarmhelse.
 

Kolorektal kreft er den tredje vanligste kreftformen i Norge. Tidlig oppdagelse er avgjørende for vellykket behandling og overlevelse. Koloskopi er en av de mest pålitelige måtene å oppdage kolorektal kreft på et tidlig stadium.

 

Vestland Klinikken i Bergen tilbyr koloskopi med eller uten narkose utført av erfarne gastroenterologer/magetarm spesialister.

Hvorfor er Vestland Klinikken det beste valget for din koloskopi screening for kreft?

Koloskopi med/uten narkose på Vestland Klinikken

Koloskopi er en prosedyre der en fleksibel slange med et kamera i enden føres gjennom endetarmen og inn i tykktarmen. Prosedyren kan være smertefull og ubehagelig, men på Vestland Klinikken tilbyr vi koloskopi med narkose for å gi deg en mer komfortabel og avslappet opplevelse. Våre erfarne gastroenterologer/magetarm spesialister vil gjøre sitt ytterste for å gjøre opplevelsen så behagelig som mulig.

Erfarne gastroenterologer/magetarm spesialister

På Vestland Klinikken utføres alle koloskopier av erfarne gastroenterologer/magetarm spesialister. Dette sikrer at du får den beste mulige behandlingen og at alle resultatene blir nøye evaluert. Våre spesialister har lang erfaring og er utdannet ved de beste medisinske skolene i Norge og internasjonalt.

Kort ventetid

Vi vet at ventetiden for medisinske prosedyrer kan være stressende. På Vestland Klinikken har vi en kort ventetid for koloskopier. Vi vet at tidlig oppdagelse er viktig for vellykket behandling av kolorektal kreft, og derfor vil vi sørge for at du får din koloskopi så raskt som mulig.

Top moderne utstyr for koloskopi

På Vestland Klinikken bruker vi kun topp moderne utstyr (fra Olympus) for å utføre koloskopier. Dette sikrer nøyaktige resultater og reduserer risikoen for komplikasjoner. Vi oppdaterer jevnlig vårt utstyr for å sikre at vi alltid bruker det mest avanserte og pålitelige utstyret.

Koloskopi screening for kreft

Koloskopi screening for kreft er en viktig undersøkelse for tidlig oppdagelse av kolorektal kreft. Ved Vestland Klinikken vil vi sikre at du får den beste mulige screeningen. Vi vil evaluere alle result

bottom of page