top of page
7.png

LIVSSTILSPESIALISTEN

NYHET!
VI ER DEN ENESTE KLINIKKEN I NORGE SOM TILBYR OVERVEKTSBEHANDLING MED ALLURION MAGEBALLONG.

en godkjent og vitenskapelig påvist teknikk

Allurion NHI.png

Det er flere svelgbare mageballonger, men denne typen "Allurion" ser ut til å gi færre bivirkninger enn tidligere typer ballonger.

 

The Allurion intragastric balloon, den eneste ballong som kan svelges ned til magesekken som en kapsel og uten behov for kirurgi, narkose eller gastroskopi/endoskopi har vist seg effektiv til å oppnå vekttap og bedret metabolsk profil.

 

Det er påvist færre bivirkninger sammenlignet med andre mageballonger. Det viser en metaanalyse publisert i Journal of Clinical Gastroenterology.

Allurion-ballongen svelges i en kapsel. Når den er plassert og oppblåst, skaper den en følelse av metthet for å kontrollere sulten.

De fleste konvensjonelle dietter mislykkes på grunn av konstant sultfølelse, men du trenger ikke å ty til kirurgi for å få resultater.

Det er trygt, ikke-permanent, anbefalt av leger, og kan hjelpe deg med å starte en gjennomsnittlig nedgang på 10-15% av kroppsvekten din på bare 16 uker sammen med et seks måneder lange livsstilsprogram med full støtte.

Allurion_Glass_358x307 (4kb)_0.jpg

Svelg kapselen

Legen sjekker med røntgenbilder at kapselen er i magesekken. 

Allurion-ballongen vil bli blåst opp i magesekken.

watch (10kb).png

Støttet vekttap

Appetitten din vil begynne å tilpasse seg, og det seks måneder lange programmet med medisinsk og ernæringsmessig støtte vil gi deg den hjelpen du trenger fremover.

Allurion_ Capsule _724x313 (5kb).jpg

Gjennomsnitt vektnedgang 10–15% av kroppsvekten din

Etter 16 uker vil ballongen passere naturlig gjennom tarmen, etter å ha gitt deg en kickstart på vekttapsreisen din

Støtte fra legen din

Legen din vil være med deg fra første steg på vekttapsreisen med Allurion fra den første klinikkonsultasjonen, til å forberede deg på plassering, til å støtte dine prestasjoner når du gjennomgår programmet.

Støtte fra ernæringsfysiologen din

Ernæringsfysiologen din vil hjelpe deg med å revurdere forholdet ditt til mat; de vil holde deg sterk og sunn, og veilede deg til sunne, bærekraftige kostholdsvalg. Du kan benytte deg av coachingen deres i seks måneder - godt etter at ballongen har passert.

Støtte fra enhetene dine
 

For å hjelpe deg med vekttapet, får du en Allurion Connected Scale, Allurion Health Tracker og Allurion App samme dag som ballongen blir satt inn. Du kan bruke disse til å sjekke inn med helseteamet ditt, motta støtte og veiledning, og ansvarliggjøre deg overfor dine egne vekttapsprestasjoner.

STEP BY STEP

01

Innledende konsultasjon med godkjent lege

Prosessen starter med en innledende konsultasjon med Dr. Arman Tadayoun, spesialist i gastrokirurgi, som vil forklare prosessen og sørge for at du føler deg trygg og komfortabel. Dere vil diskutere vekttapsmålene dine og helsehistorikken din og hvor mye du er motivert for å sikre at Allurion Ballong er riktig for deg.

Dersom du egner deg for prosedyren, vil du bli satt opp til en samtale med en ernæringsfysiolog og du får med deg en vekt og klokke som vil spore vekten og aktiviteten din med en kobling til en app for å få kontinuerlig oppfølging av legen din og ernæringsfysiologen.

02

Ballongen plasseres i magen i løpet av mindre enn 20 minutter

​​​​​​Svelg en liten kapsel som inneholder den deflaterte ballongen. Den er festet til et veldig tynt kateter som legen vil bruke til å blåse opp ballongen med vann når den er plassert i magen. Røntgen brukes til å sikre at ballongen er i riktig posisjon og fylt riktig, før kateteret fjernes forsiktig. Det er virkelig så enkelt!

03

Appetitten din tilpasser seg

​​​​​​Ballongen tar opp plass i magen og gir mindre plass til mat. Du føler deg mindre sulten ettersom cravings reduseres, noe som hjelper deg med å spise mindre og gå ned i vekt. Du vil også motta en Allurion Connected Scale, Allurion Health Tracker og Allurion Mobile App for å overvåke prestasjonene dine og dele suksessen din med omsorgsteamet ditt.

04

Du tilbakestiller forholdet ditt til mat

Du vil bli støttet av et dedikert helseteam som hjelper deg med å endre spiseatferd og gå ned i vekt på varig basis.

05

Du oppnår langvarige vekttapsmål


Etter omtrent 16 uker tømmes ballongen naturlig og den passerer gjennom fordøyelsessystemet*. Supportteamet ditt er fortsatt tilgjengelig for å hjelpe deg med å opprettholde ditt nye forhold til mat og holde vekten. Allurion-programmet har vist at opptil 95% av gjennomsnittlig vekttap kan opprettholdes ett år etter at ballongen kommer ut av kroppen.³

REFERANSER

 1. Ramai D, Singh J, Mohan BP, et al. Influence of the Elipse Intragastric Balloon on Obesity and Metabolic Profile: A Systematic Review and Meta-Analysis. J Clin Gastroenterol. 2021;55(10):836-841. doi:10.1097/MCG.0000000000001484 DOI

 2. Ponce J, Woodman G, Swain J, et al. The REDUCE pivotal trial: a prospective, randomized controlled pivotal trial of a dual intragastric balloon for the treatment of obesity. Surg Obes Relat Dis. 2015;11(4):874-881. doi:10.1016/j.soard.2014.12.006 DOI

 3. Kumar N, Bazerbachi F, Rustagi T, et al. The Influence of the Orbera Intragastric Balloon Filling Volumes on Weight Loss, Tolerability, and Adverse Events: a Systematic Review and Meta-Analysis. Obes Surg. 2017;27(9):2272-2278. doi:10.1007/s11695-017-2636-3 DOI

Ting å tenke på

 1. Publiserte data har vist at 99,9% av mennesker lykkes med å svelge Allurion Balloon. Hvis du har problemer med å svelge kapslen på egenhånd, kan helsepersonell hjelpe deg ved å forsiktig gjøre kateteret stivere med en tynn ledning.

 2. Etter ballongplassering opplever noen mennesker kvalme, magekramper og sporadisk oppkast. I de fleste tilfeller er disse symptomene godt kontrollert med vanlige foreskrevne medisiner.

 3. Etter godkjenning fra helsepersonell går de fleste tilbake til normal aktivitet innen en dag eller to, men et lite antall mennesker kan oppleve symptomer litt lenger.

 4. Etter omtrent 16 uker tømmes ballongen og passerer komfortabelt gjennom fordøyelsessystemet.

Er jeg kvalifisert?

Vi tilbyr Allurion-programmet til kandidater som oppfyller følgende kriterier:

 • Alder 20-65

 • BMI på 27 eller høyere

 • Har prøvd slanking med liten suksess

 • Drikker ikke for mye alkohol

 • Du er ikke gravid for øyeblikket

 • Ikke operert i magen tidligere

 • Ikke under behandling for kreft

 • Klar til å ta sjansen og motivert

bestill time hos vår spesialist 

Arman-31.jpg

Spesialist i gastrokirurgi

mage- og tarmkirurg

Hva er livsstil?

Fra Norske Store Leksikon

Livsstil er summen av enkeltpersoners levevaner og atferd. Betegnelsen brukes om måten en person lever på, først og fremst om de aktiviteter man selv har råderett over, og som avspeiler egne valg. Livsstil er knyttet til mer eller mindre bevisste personlige preferanser, men påvirkes i høy grad av omgivelsene.

Som forsknings- og fagfelt er livsstil av særlig interesse innenfor sosiologipsykologi og medisin. Også innen markedsføring og produktutvikling i næringslivet har livsstil og livsstilsendringer stor betydning.

Blant de viktigste elementene som inngår i livsstilsbegrepet er:

Begrepet livsstil ble introdusert i 1970-årene som uttrykk for en økende oppmerksomhet om sammenhengen mellom levevaner og helse. Endringer i livsstil kan både være helsefremmende og ha behandlende effekt på flere sykdommer.

bottom of page