top of page

leddbåndsskader i hånden

HVA ER LEDDBÅNDSSKADER I HÅNDEN?

Leddbånd hjelper med å holdet fingerleddet stabilt. Leddbåndsskader oppstår når leddbåndet i en finger er skadet.

leddbåndsskade.png
Leddbåndsskade i hånd.png

SYMPTOMER

  • Smerte ved bevegelse

  • Hevelse og ømhet 

  • Eventuell feilstilling
     

ÅRSAKER

  • Fingeren bøyes i feil retning med kraft 

  • Støt mot fingeren

  • Overstrekking av fingeren 

BEHANDLING AV LEDDBÅNDSSKADER I HÅND

alternative behandlingsmetoder

Behandling av leddbåndskader er som regel teiping av den skadede fingeren i 2-4 uker. I noen tilfeller vil det behøves en gipsskinne.

finger skinne.png
LEDDBÅNDSSKADE FYSIOTERAPI.png

FYSIOTERAPI 

Vår dyktige fysioterapeut, Robert Dyvik, vil først vurdere hvilket vev som har blitt skadet og omfanget av denne skaden. Videre vil han skreddersy en behandlingsplan der hovedmålet er å sette fingeren på plass. 

 

KIRURGI

I noen tilfeller klarer ikke fingeren ikke klarer å sette seg på plass gjennom teiping eller fysioterapi. Det kan skyldes at det ligger deler av kapselapparat (kapsel, leddbånd) innslått i leddet og klemmer seg i mellom. I slike tilfeller er det aktuelt med kirurgi. Operasjonen foregår ved å åpne leddet og fjerne innslått vev, før man setter leddet på plass og lukker leddet igjen.

 

Operasjonen gjøres gjennom små snitt i fingeren (kikkhullsteknikk). Operasjonen kan både utføres i narkose eller lokal bedøvelse. Du kan reise hjem samme dag. 
 

Skulder kikkhull.png

PASIENTOMTALER

Vil bare si at her blir du godt ivaretatt både før og under operasjon og ikke minst etterpå, noe mer dyktig innen kirurgi skal man lete lenge etter. Vil med dette anbefale Vestland Klinikken på det sterkeste.

Thomas

bottom of page